Zaterdag 18 en zondag 19 mei 2024 kon je op het Marktplein en ZLDR Luchtfabriek terecht voor de ‘Saga van de Putheks‘, een project van de Academie voor Muziek, Woord & Dans. Jonge en oudere muzikanten, dansers en acteurs dompelen je onder in het spannend verhaal van Leyn Weckx. De deelnemers beleven bijzondere momenten uit het leven van de Putheks door te wandelen langs de vele verborgen hoeken van ZLDR Luchtfabriek. En ze worden ondergedompeld in het mysterieus verhaal van Leyn Weckx dat door vertellers én orkest op het Marktplein. Er zijn ook hapjes en drankjes in de juiste sfeer voorzien, afwachten welke uitwerking ze zullen hebben.

De Saga van de Putheks is een samenwerking tussen Academie voor Muziek, Woord & Dans, Dorpsraad Berkenbos, Gemeente Heusden-Zolder, CC MUZE & CVO De Verdieping en heel wat verenigingen en vrijwilligers. (Tekst Internetgazet Heusden-Zolder)

Een ideaal opwarmertje voor de musical van Academie Beringen: info en tickets vind je hier: https://www.academieberingentalent.com/musical